Eerste woontoren Zuidas

Eerste woontoren Zuidas

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-06-2008

Vandaag zijn de 174 luxe appartementen in de woontoren New Amsterdam, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, opgeleverd aan Vesteda door het consortium Mahler4. New Amsterdam, een ontwerp van de Architecten Cie, is de eerste woontoren binnen het project Mahler4, dat verder bestaat uit zes megakantoren, horeca en winkels.

New Amsterdam is vooralsnog de eerste woontoren op de Zuidas en vormt een belangrijke mijlpaal voor het gebied. Menging van het kantorenmilieu met woningen en andere functies is essentieel om de internationale gebiedskwaliteit te bereiken die de ontwikkelaars voor ogen staat. Het consortium Mahler4, bestaande uit Fortis Vastgoed Ontwikkeling, G&S Vastgoed en ING Real Estate vierde de oplevering vandaag met de belegger Vesteda en de gemeente Amsterdam.

Topsegment
Mahler4 bevindt zich in het hart van de Zuidas en grenst aan de Buitenveldertselaan, de Gustav Mahlerlaan, het Mahlerplein en de Ringweg A10. Mahler4 is een hoog stedelijk gebied met voornamelijk kantoren voor het topsegment. Het toevoegen van functies aan het kantorenmilieu was essentieel om dit gebied tot een internationaal succes te maken, daar waren de overheid en de ontwikkelaars het snel over eens.

Vesteda investeert in New Amsterdam meer dan €120 mln. Huub Smeets, CEO Vesteda: “Een fors bedrag dat we hier investeren als pionier in het (kwalitatief hoge) woonsegment omdat wij vertrouwen hebben in de Zuidas, óók als aantrekkelijke woonlocatie. De kwaliteit van het openbaar gebied is hierbij een heel belangrijke.”

Eerste woningen op de Zuidas
Vesteda kocht de eerste 18 verdiepingen, in totaal 174 van de 194 appartementen, van het 24 verdiepingen tellende gebouw van het consortium Mahler4. Half juni wordt gestart met de verhuur van de appartementen. Op www.newamsterdam.nl kunnen geïnteresseerden in een huurappartement terecht voor meer informatie.

De 6 bovenste verdiepingen van de woontoren New Amsterdam tellen nog eens 20 koopappartementen en penthouses, met verkoopprijzen van 800.000 tot ruim 2 miljoen Euro en oppervlakten variërend van 180 vierkante meter tot 416 vierkante meter. Deze appartementen zijn reeds verkocht door het consortium Mahler4.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.