Eeuw van de Stad: Verstedelijking op tv

Eeuw van de Stad: Verstedelijking op tv

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-09-2009

De VPRO duikt van 13 tot en met 30 september in het stadsleven op televisie, radio, internet en in de gids. Voor het eerst in de geschiedenis woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden – vaak in sloppenwijken – en de mondiale trek naar de stad gaat door.

Wat bepaalt de kwaliteit van leven in de stad? En hoe houden we de stad leefbaar? De VPRO duikt twee weken lang in het stadsleven op zoek naar nieuwe ideeën en maakt de balans op. Maakt de mens de stad of maakt de stad de mens?

Verstedelijking in beeld
De omroep brengt vijf nieuwe televisiedocumentaires (in coproductie met IABR), vijf nieuwe radiodocumentaires en vijf nieuwe internetproducties, toegankelijk via de website www.eeuwvandestad.nl. Ook zetten bekende programma’s als De Avonden, Buitenhof, Andere Tijden, Draadstaal, Tegenlicht, Metropolis en Holland Doc in september verstedelijking op de agenda.

De Eeuw van de Stad-programmering is vanaf 13 september ook al beschikbaar op www.eeuwvandestad.nl, dus al vóór uitzending op radio en televisie. De radio – en televisieprogramma’s worden aangeboden als downloads en podcasts. De VPRO richt ook een eigen paviljoen in op de tentoonstelling van de 4e IABR (opening 24 september, zie ook www.iabr.nl).

Biënnale
Eeuw van de Stad is een crossmediaal project van de VPRO op televisie, radio, internet en in de gids, in samenwerking met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR)

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.