Eigen site brancheloket

Eigen site brancheloket

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-07-2010

In overleg met de bij het loket betrokken partijen (SFA,BNA, ArboNed en OHRA) is de naam van het brancheloket, Arbo Service Architecten, vervangen door Verzuimloket Architecten.

De procedure voor ziek- en herstelmeldingen is ongewijzigd, maar de inlogpagina is verplaatst. Als u via www.arboarchitecten.nl binnenkomt, gaat u nu naar het menu-onderwerp Verzuimloket. U komt dan op de site van het verzuimloket; daar ziet u in de menubalk het onderwerp ziek/herstel-meldingen. U kunt ook rechtstreeks naar het verzuimloket.

Alle informatie en nieuws over verzuim voor en in de branche vindt u voortaan bij het Verzuimloket Architecten. Komende weken zal veel tekst aangepast, aangevuld of vernieuwd worden. De vernieuwde branche RI&E voor de Architectenbranche is klaar en goedgekeurd.

Dit betekent dat architectenbureaus via een nieuw online instrument hun eigen RI&E kunnen uitvoeren. De RI&E is op gebruiksvriendelijke wijze gekoppeld aan de digitale arbocatalogus Architecten. Zo kunt u als toekomstige gebruiker veel relevante informatie in de RI&E per thema en/of vraag raadplegen.

Ieder bedrijf heeft de verplichting om een RI&E uit te voeren. Met de digitale branche RI&E wil de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA) u ondersteunen om de arbeidsrisico’s binnen de bureaus in kaart te brengen en waar nodig verbeteren. Architectenbureaus tot maximaal 25 medewerkers, die de branche RI&E zelf uitvoeren, hebben bovendien geen toets door een arbodeskundige nodig. Dat levert u een flinke besparing aan advieskosten op.

De RI&E Architecten is gratis beschikbaar voor alle bureaus die verplicht of vrijwillig aangesloten zijn bij het Pensioenfonds Architecten. Verwante branches, zoals ingenieursbureaus, interieurarchitecten etcetera die deze RI&E willen gebruiken, betalen eenmalig € 150,– als bijdrage in de ontwikkelkosten.

Wilt u de RI&E Architectenbureaus meteen gaan uitvoeren? Vraag een gebruikersnaam en wachtwoord aan via Anneliese Smoorenburg.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.