Eigentijds langhuis door Grassodenridder_architecten

Actualiteiten, Nieuws

Eigentijds langhuis door Grassodenridder_architecten

Door: Petra Starink | 14-04-2015

In het buitengebied van Goes in het Zeeuwse polderlandschap ontwierp Grassodenridder_architecten een eigentijds Zeeuws huis. De woning is verwant aan de langwerpige schuren en de ‘langhuizen’ die kenmerkend zijn voor het Zeeuwse landschap.

Traditionele Zeeuwse schuren

Door de specifieke manier waarop de materialen zijn toegepast en de details zijn uitgewerkt is het ontwerp eigentijds.Verticale donker gebeitste en strak geschaafde houten delen refereren naar de zwarte gepotdekselde delen van de traditionele Zeeuwse schuren. De toepassing van het riet op de kap en op de gevels zorgen voor een natuurlijke overgang tussen de groene omgeving en het interieur.

Licht en transparantie

De woning is dwars op de langwerpige kavel gesitueerd en ligt evenwijdig aan de straat. Hierdoor wordt de kavel op een heldere wijze van de openbare weg gescheiden en ontstaat er privacy aan de achterzijde. De voorzijde van de woning heeft vanwege de situering een gesloten karakter. De achterzijde is een zee van licht en transparantie.

Glazen schuifpui

Dankzij de verdiepingshoge meterslange glazen schuifpui van Methermo®XL van Metaglas opent de woning hier zich volledig voor de natuur. De glazen pui beslaat 16 meter en daarna gaat hij nog eens 4 meter rechts de hoek om. In totaal is 50 m2 drievoudig glas gebruikt. De profilering volgt het hoogteverschil tussen de woonkamer en keuken en is volledig weggewerkt in de vloer en in het plafond.

Projectgegevens

Project: Villa, Goes

Ontwerp: Grasodenridder_architecten

Opdrachtgever: particulier

Jaar van realisatie: 2014

Metaglas producten: Methermo®XL schuifpuien

Fotografie: Metaglas BV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.