Eigentijdse uitbreiding woonhuis

Nieuws

Eigentijdse uitbreiding woonhuis

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-07-2017

Voor de uitbreiding van een woonhuis in de bollenstreek heeft derksen|windt architecten een ontwerp gemaakt waar de beleving tussen buiten en binnen centraal staat. In het ontwerp draait alles om de wens van de opdrachtgevers die graag een connectie met buiten wilden. Vanuit het bestaande woonhuis is overal zicht op de tuin. De verdeling tussen openingen en wanden is een zorgvuldige compositie, waarbij alles volgens verhoudingen tot elkaar is ontworpen.

Overstekend dak

Het markante overstekende dak speelt een belangrijke rol in de sturing van het zicht en in de subtiele overgang van binnen naar buiten. De aansluitingen en de details zijn met zorg ontworpen door derksen|windt en uitgewerkt.

Gelamineerd hout

Het dak is geconstrueerd en uitgevoerd met geprefabriceerd gelamineerd hout (KLH) met daarop de isolatie en een groen dak. Door het gebruik van deze opbouw is de dakrand minimaal in hoogte, daarmee elegant in aanzicht en zijn de blank gelakte, eikenhouten kozijnen bijna direct aangesloten  op het plafond.

Ook de overige aansluitingen van de kozijnen zijn voorbeelden van de uitwerking. Er zijn twee hoeken waarin het raam alleen om een houten stijl draait, terwijl in een ander hoek een stuk wand is geplaatst om de juiste oriëntatie en verhoudingen te bereiken.

Fotografie: derksen|windt architecten, Stijnstijl Fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.