Eigenzinnige vakantiehuisjes ontworpen door BuroSALT

Nieuws

Eigenzinnige vakantiehuisjes ontworpen door BuroSALT

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-09-2019

In Zoutelande aan de Zeeuwse kust heeft buroSALT een bijzonder mini-vakantiepark ontworpen met een eigen karakter dat toch past binnen de oude dorpskern. De eisen van de gemeentelijke welstand waren duidelijk: een eigenzinnige, eigentijdse oplossing die geworteld is in de omgeving.

Elk van de 4 afzonderlijk vormgegeven gebouwen heeft een eigen gezicht en materialisering. Het gebouw waar de receptie is gevestigd is vormgegeven met een knipoog naar de oude Zeeuwse boeren schuren die vroeger in Zoutelande te vinden waren.

Zeeuwse schuur

Het gebouw aan het Kerkplein is vormgegeven als woning met Zeeuwse schuur, de individuele huisjes zijn een speelse referentie naar de aan de overkant kleine kopgevels van oude boerenwoningen. Als laatste is er het gebouw op het binnenterrein, welke volledig gericht is op de aanwezige (gezamenlijke) binnentuin.

Naar binnen gericht hofje

Het project is opgezet als een naar binnen gericht hofje. Het ontwerp, met een knipoog naar het vroegere Zoutelande met zijn oude boeren huisjes, is helemaal van deze tijd. In de 4 hoofdgebouwen zijn in totaal 20 luxe appartementen en lodges ondergebracht. Er zijn 2-, 4-, 5- en 6-persoonsappartementen. De lodges liggen rond het binnenterrein met een relax-tuin en speeltoestellen. Iedere lodge heeft een eigen veranda richting tuinzijde.

Samenwerking

buroSALT heeft nauw samengewerkt met de opdrachtgever, de gemeente en de betrokken adviseurs.

Locatie: Plein 40 Zoutelande
Architectuur: buroSALT
Aannemer: Bouwbedrijf Rijk
Installateur: ITN
Opdrachtgever: recreatie ondernemer
Foto’s: Limit fotografie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.