Eigenzinnige zelfbouwers gezocht voor Minitopia Eindhoven

Nieuws

Eigenzinnige zelfbouwers gezocht voor Minitopia Eindhoven

Door: Petra Starink | 03-05-2021

In de wijk Buurtschap te Veld in Eindhoven is ruimte voor 100 eigenzinnige compacte woonvormen. Hier kunnen toekomstige bewoners hun woning zelf ontwerpen, bouwen of plaatsen. Het initiatief komt van stichting Minitopia, opgericht door Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Zij zijn op zoek naar eigenzinnige zelfbouwers.

Aandacht voor woon en leefkwaliteit

In het noorden van Eindhoven aan de Castiliëlaan wordt Buurtschap te Veld gerealiseerd, een bijzondere wijk met zo’n 650-700 woningen. Er komen 100 plekken voor mensen die een eigen (tiny) huis willen bouwen! De wijk mag dertig jaar blijven staan en biedt een mix van sociale huur, middenhuur, zelfbouw huurkavels en een living lab. In het plan is veel aandacht voor woon- en leefkwaliteit. De tijdelijkheid zorgt ervoor dat de woningen snel gerealiseerd kunnen wonen.

Eigenzinnige bouwers gezocht

“Minitopia is voor Buurtschap te Veld op zoek naar eigenzinnige zelfbouwers, liefhebbers van een Tiny House en duurzame innovators die het liefst wonen in een huis gemaakt van natuurlijke of hergebruikte materialen en oog hebben voor inventieve toepassingen die bijdragen aan een kleine footprint”, zo laten Rolf van Boxmeer en Tessa Peters van Minitopia weten. “We zijn op zoek naar mensen die zorg willen dragen voor hun omgeving en buurtgenoten graag een handje helpen als dat nodig is. Leeftijd of samenstelling van het huishouden speelt geen rol.” Geïnteresseerden kunnen hun woonidee voor Minitopia in Eindhoven insturen tot 1 juni 2021, via www.minitopia.eu/buurtschapteveld.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een lening van 500.000 euro vanuit provincie Noord-Brabant. Gemeente Eindhoven stelt de grond ter beschikking en maakt deze bouw- en woonrijp.

Fotografie: John van Hamond

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.