Eindhoven licht op tijdens GLOW

Eindhoven licht op tijdens GLOW

Nieuws
Door: Petra Starink | 31-10-2012

Van 10 t/m 17 november vormt de openbare ruimte in het centrum van Eindhoven het decor van GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen en buitenland  laten lichtkunst en designtoepassingen zien die tot stand zijn gekomen door het gebruik van computers, sensoren en animaties. Het thema van GLOW is ‘Facades & faces.

Het brede scala aan façades, gebouwen en soms lege plekken op de speciale wandelroute zorgen voor een rijkdom aan onderzoeksmogelijkheden voor de kunstenaar.  Traditionele begin 20e eeuwse baksteenbouw met witte accenten ter verfraaiing van de gevel, naoorlogse utilitaire gevels uit glas zonder een enkel ornament en meer recente Postmodern georiënteerde architectuur verraden of verbergen wat er zich achter deze façades afspeelt. Al snel rijst de vraag of Eindhoven een eigen cultuur en geschiedenis heeft als het gaat om het straatbeeld? Voor de kunstenaars is deze vraag boeiend. Zij laten het straatbeeld door hun werken oplichten. Niet alleen schoonheid maar ook beleving is daarbij belangrijk.

De lichtkunstenaars beklemtonen op verschillende manieren de illusie van het beeld door het accent te verleggen van afbeelding naar achtergrond of door een dubbele belichting. De toeschouwers zien al lopende het straatbeeld veranderen.  De lichtstad wordt op een sprookjesachtige manier verlicht.

Bekijk hier een film over GLOW

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.