Elegant beton in Eindhoven

Nieuws

Elegant beton in Eindhoven

Door: Jacqueline Knudsen | 23-10-2013

Donderdagavond 24 oktober presenteren Andreas Bründler, Buchner Bründler architekten, Basel en Bjarne Mastenbroek, SeARCH, Amsterdam hun visie en werk, als reflectie op het thema Elegance. Dit seminar is tevens de afsluiting van de Concrete Design Workshop. 40 Studenten van Nederlandse architectuuropleidingen werkten aan een fysieke interpretatie van een niet gebouwd ontwerp van Mies van der Rohe. De workshop is in feite de kick-off van de 6e internationale Concrete Design Competition. De workshopresultaten in de vorm van 12 betonnen gevelfragmenten (schaal 1:10) worden donderdagmiddag tentoongesteld op Plaza, het entreegebied van Vertigo, het faculteitsgebouw Bouwkunde van TU-Eindhoven.

Soft concrete
Het is de hele week Dutch Design Week, dus als u dan toch in Eindhoven bent, dan moet u toch ook even naar de Graduation Show van de Design Academy gaan, in de Witte Dame. En kijk dan speciaal even naar de presentatie ‘Soft Concrete’, het afstudeerwerk van Jolijn Pasmans. Jolijn heeft bijzonder boeiende experimenten gedaan om beton een zacht uiterlijk te geven, niet alleen optisch, maar ook tactiel.

De Concrete Design Workshop én het Concrete Design Seminar on Elegance zijn een gezamenlijke activiteit van de leerstoel Architectural Urban Design and Engineering bij de faculteit Bouwkunde van TU-Eindhoven, Cement&BetonCentrum en bureaubakker.

Aanmelden
Donderdagavond 24 oktober in de Zwarte Doos, naast Vertigo, TU-Eindhoven, vanaf 19.00 uur  U kunt zich aanmelden via Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.