EnergieHotel ontworpen door DP6 wekt eigen energie op

Nieuws

EnergieHotel ontworpen door DP6 wekt eigen energie op

Door: Petra Starink | 01-07-2019

Het EnergieHotel, een ontwerp van DP6 architectuurstudio langs de A12 bij Ede vormt een duidelijk zichtbaar herkenningspunt in de omgeving. Het hotel wekt zelf energie op en maakt haar gasten bewust van hun energieverbruik door ze te stimuleren hier bewust mee om te gaan. Gasten kunnen besparen op de kosten van het verblijf door duurzame keuzes te maken tijdens hun verblijf. 

Geveldeel

Met het idee van E-windows (geveldelen met zonnepanelen) voor hotelkamers combineert het zogeheten EnergieHotel een ‘dagopbrengst’ met een ‘nachtopbrengst’. Wanneer de kamer overdag leeg is, sluit het geveldeel van deze kamer zich om energie te besparen en energie op te wekken. Gedurende de dag zal hierdoor een afwisselend en fascinerend gevelbeeld ontstaan van open en gesloten geveldelen.

Centraal atrium

Het gebouw bestaat uit een dubbelhoge plint met daarin de parkeergarage en de lobby van het hotel, met daarboven een volume met 13 verdiepingen. Het hotel heeft een centraal atrium in het hart van het gebouw. Hier vind het verticale transport plaats en is ruimte voor ontmoeting. De trappenhuizen zijn zo vormgegeven dat ze de bezoekers stimuleren deze te gebruiken door per laag uitzicht te geven over het omliggende landschap. Op iedere laag bevind zich een multifunctionele ruimte aan de transparante gevel die als een wokkel door het gebouw gaat. In deze ruimten kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden. Tevens zorgt het voor natuurlijk daglicht in het gebouw. De wokkel geeft het gebouw ook haar bijzondere verschijningsvorm.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Noordereng Groep, Bennekom
Team DP6 architectuurstudio : Richelle de Jong  Robert Alewijnse  Chris de Weijer  Alexander Krösbacher  Anne Hoekstra  Jimmy van der Aa  Yuri Sigmond 
Start project: 2018
Oppervlakte: 8025 m² BVO
Beeld: DP6 architectuurstudio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.