Energiekosten besparen door gebruik glasfolie

Energiekosten besparen door gebruik glasfolie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-06-2009

Het Hilton hotel in Wenen gaat een flink stuk besparen op energiekosten en reduceert de CO2 emissie door het bekleden van haar ramen met zonwerende glasfolie. In de zomer wordt de zonnewarmte naar buiten gereflecteerd en daalt de temperatuur met 10°. In de winter wordt de opgewekte verwarming teruggekaatst in de kamer, wat een gemiddelde energiebesparing geeft tot 25%.

Luxasolar is een Kyoto-oplossing voor wie geen airco of koelingsysteem heeft. En wie airco combineert met Luxasolar ziet tijdens de maanden mei tot oktober zijn energiefactuur dalen tot gemiddeld 30%. Zo ook het Hilton hotel in Wenen waar 1.000 m² glasfolies werd geïnstalleerd, goed voor een besparing van 230.000 KWH per jaar en een reductie van CO2-emissies met 72.000 Kgr per jaar.

Luxasolar werkt als een filter. Warmte-instraling tot ca. 22°c wordt doorgelaten, daarboven wordt de zonnewarmte gefilterd. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer temperatuurdaling Luxasolar veroorzaakt. In de winter wordt de temperatuur gemiddeld verhoogd met 3,5°C.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.