Energieneutraal wonen in EcoParkHof

Energieneutraal wonen in EcoParkHof

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-02-2017

Architect Jos Abbo is initiatiefnemer van het energieneutrale CPO-project EcoParkHof in Oosterwold. In november 2016 zijn alle woningen met robuuste duurzame materialen opgeleverd. EcoParkHof is een woonwijk  speciaal bedoeld voor bewoners die voor een groot deel zelfvoorzienend leven. Er is geen aardgas beschikbaar en bewoners hebben alleen water en stroom tot hun beschikking.

Beton casco

Jos Abbo van Eco Architectuur: ‘Eco staat voor ecologisch, maar ook voor economisch. In die context hebben we een slim ontwerp bedacht, namelijk een simpel beton casco met allerlei gevelmogelijkheden. Zo kunnen bewoners kiezen uit diverse materialen, stucwerk, maar ook houten gevels of steenstrips zijn mogelijk. Dit zorgt voor beeldvariatie en dat maakt wonen in EcoParkHof extra aantrekkelijk.’

Slanke aluminium puien

De woningen zijn opgeleverd met onder andere vloerverwarming en slanke aluminium puien van Aluk Ventá met triple beglazing. Daarmee hebben de woningen niet alleen een fraaie uitstraling, maar zijn ze bovendien bijzonder duurzaam in gebruik van materialen en energie. De woningen zijn heel ruimtelijk van opzet, ondersteund door de grote glazen puien die voor enorm veel daglicht zorgen.

Over de inzet van het duurzame Ventá aluminium systeem is architect Jos Abbo bijzonder tevreden: ‘Het is niet alleen een fraai design, het is ook innovatief geproduceerd met alle isolatie en dichtingen geïntegreerd. Een ander kenmerk is dat zowel vleugel als kader in hetzelfde vlak liggen. Ook worden enkel verdekt liggende raamscharnieren toegepast.’

CPO constructies

Inmiddels heeft EcoParkHof een vervolg gekregen met de projecten EcoMeerHof en EcoBoomHof.Een nieuw initiatief is EcoVeldlaan. Ook hier gaan bewoners binnen CPO-constructies samen duurzaam bouwen, produceren en wonen.

Beeld: EcoParkHof

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.