Energienota-nul woning in een dag gerealiseerd

Nieuws

Energienota-nul woning in een dag gerealiseerd

Door: Petra Starink | 30-03-2016

De eerste energienota-nul woning in plan Julia’s Morgen in Wateringen is gisteren in één dag gerealiseerd. De woning is onderdeel van een totaalplan met 12 duurzame woningen. BPD en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen op meerdere locaties in het land duurzame energienota-nul woningen. De woning bestaat uit geprefabriceerde platformelementen, en kan hierdoor snel gerealiseerd worden.

BPD is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van het innovatieve bouwconcept MorgenWonen, waarbij de woningen in de fabriek compleet en duurzaam worden geprefabriceerd.

Snelle woning

Wim de Haas (directeur BPD Ontwikkeling): ‘In de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt BPD een eigen ontwerplijn, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle’ woningen’. Kopers kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen, zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. De oprit en tuin zijn volledig aangelegd met gazon en looppaden.

Woning in één dag in elkaar gezet

MorgenWonen van VolkerWessels is dé nieuwe standaard in ontwikkelen en bouwen. De woning is zeer innovatief en wordt in de fabriek volledig voorbereid. Op locatie wordt de woning in één dag in elkaar gezet. Constructie en techniek sluiten volledig op elkaar aan. Het bouwteam is specialist in het plaatsen van de woningen. Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan er snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum.

Duurzaam en energiezuinig

De woningen zijn goed geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Er is geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opgewekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer. Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning zijn nog  twee extra weken nodig. In plan Julia’s Morgen is er voor gekozen om alle 12 woningen in een keer af te bouwen inclusief tuin en nutsvoorzieningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.