Energietransitie: Blik over de grens

Nieuws

Energietransitie: Blik over de grens

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-01-2019

De Nederlandse energietransitie staat nog in de kinderschoenen, maar één ding is al zeker: de vraag naar energiezuinige gebouwen neemt toe. “Een blik over de grens werpen kan de moeite waard zijn”, zegt Kai Esther Feldmann van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Duitse bedrijven hebben al veel ervaring in het duurzaam bouwen en renoveren opgedaan, omdat bij onze buren de energietransitie al sinds 2010 van kracht is.”

Duitse bouwkundigen

De Bouwbeurs in Utrecht, die van 4 tot 8 februari 2019 plaatsvindt, biedt de mogelijkheid om Duitse bouwkundigen te leren kennen, ideeën uit te wisselen en bovendien om projectpartners te vinden. Het belangrijkste contactpunt is de gemeenschappelijke stand van Noordrijn-Westfalen (NRW) in hal 7, stand B008. Zeven bedrijven uit NRW presenteren zich hier. Hun assortiment is divers, waaronder kozijnen en deuren met een uitstekende energiebalans, gevelprofielen en matrijzen voor architectonisch beton en design oppervlakken in de stijl van beton en metaal.

NRW paviljoen

Het NRW-paviljoen is een project van NRW.International en wordt samen door de Duits-Nederlandse Handelskamer en NRW Handwerk international beheerd. De stand is vooral gericht op Nederlandse bouwondernemers, handelaren van bouwmaterialen, architecten en bouwkundigen die interesse in de Duitse bouwsector hebben en hierin graag contacten willen opdoen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.