Entre Deux Maastricht wint mondiale prijs

Entre Deux Maastricht wint mondiale prijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-12-2008

Het Maastrichtse winkelcentrum Entre Deux heeft een mondiale prijs in de wacht gesleept. Het project van 3W en Multi Vastgoed won de CSC Internationale Design and Development Award in de categorie Innovative Design and Development of a new project.

De ICSC-jury prees de transformatie van het in verval geraakte winkelgebied tot een dynamisch winkelcentrum, dat perfect aansluit bij het subtiele lijnenspel van de prachtige oude stad. Kenmerkend voor het winkelcentrum is de geslaagde combinatie van oud en nieuw. Met deze nieuwe openbare ruimte krijgt het stadsleven een extra dimensie.

Prijzen
Entre Deux werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot winnaar van de FGH Vastgoedprijs 2008 en is het project genomineerd voor de NRW-jaarprijs Beste winkelcentrum van Nederland. Ook kreeg het winkelproject al meerdere internationale waarderingen.

Karakteristiek
Entre Deux is een binnenstedelijke herontwikkeling in hartje Maastricht. De ontwikkelaars Multi Vastgoed en 3W Vastgoed hebben een in onbruik geraakt winkelcomplex uit de jaren zeventig getransformeerd tot een stijlvol winkelgebied. Door de gekozen materialen en het integreren van zes historische gebouwen inclusief de 14e eeuwse Dominicanerkerk – vormt Entre Deux voortaan één geheel met de karakteristieke binnenstad.

Hierdoor wordt er een nieuw, duurzaam verblijfsgebied gecreëerd op een toplocatie in de stad. Ontwikkelaars, Fortis Vastgoed Beleggingen, Q-Park en de gemeente Maastricht investeerden circa 110 miljoen. Het project omvat 12.000 m² winkels, een parkeergarage met 200 plaatsen en luxe appartementen. Architecten zijn T+T Design, het aan Multi Vastgoed gelieerde stedenbouwkundig ontwerpbureau en Arn Meijs Architekten uit Maastricht.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.