Erasmus University College Rotterdam

Nieuws

Erasmus University College Rotterdam

Door: Petra Starink | 17-07-2014

Het Erasmus University College in Rotterdam is officieel in gebruik genomen. De voormalige bibliotheek uit 1923 werd ontworpen door architect D.B. Logemann. De restauratie en transformatie is door architect Erick van Egeraat ontworpen volgens de principes van het UNESCO Charter van Venetië voor de instandhouding en restauratie van monumenten en cultureel erfgoed. 

Erick van Egeraat heeft de schoonheid van het gebouw met zijn verborgen elementen zoals houten lambrisering, natuurstenen elementen, sculpturen en glas in lood die decennia lang volledig waren weggewerkt achter gipsplaten wanden en verlaagde plafonds.

Transformatie en herbestemming

Naast de restauratie heeft van Egeraat eigentijdse elementen toegevoegd om van het gebouw een moderne faculteit te maken die voldoet aan de gestelde ontwerpopgave en aan de hedendaagse standaarden voor universiteitsgebouwen. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een atrium met glazen wanden en dak, waardoor er veel daglicht in het gebouw binnenkomt. In het atrium staan twee glazen liften die alle vijf de verdiepingen met elkaar verbinden. Op de derde verdieping zijn de kantoren van de faculteit en medewerkers geplaatst. Het Erasmus University College past in een lange reeks van onderwijsgebouwen, transformatieprojecten en herbestemmingprojecten die zijn ontworpen door Erick van Egeraat.

Fotografie: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.