Erik van Wel wint Achterhoek Architectuurprijs

Erik van Wel wint Achterhoek Architectuurprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-11-2007

De Achterhoek Architectuur Prijs 2007 is gewonnen door Erik van Wel (BRTArchitecten in Alkmaar) voor het ontwerp van het Christelijk College Schaersvoorde in Aalten. De Publieksprijs 2007 ging naar Rooijakkers + Tomesen Architecten in Amsterdam voor hun ontwerp van de stadwoning “Buitenste-binnen” in Doetinchem.

De stadswoning in Doetinchem kreeg van het publiek veruit de meeste stemmen. In totaal stemden meer dan duizend mensen via de website van de Gelderlander op de 22 ingezonden projecten.

Puntgave detaillering
De jury was vol lof over de school in Aalten: “De detaillering van het geheel is puntgaaf tot aan de belettering toe, evenals de kunsttoepassing in de glazen pui en het hekwerk (zowel buiten als binnen). Het ritme van de gevel en de trap naar de hoofdingang maakt er een uitnodigend gebouw van.

Opvallend is de trapsgewijze opbouw van het ‘studiehuis’ waardoor er een semi-openbare ruimte is ontstaan waar docenten en leerlingen in een zekere beslotenheid kunnen overleggen. Het plafond van RvS is schitterend en riep bij sommige juryleden de vraag op hoe deze mooie maar dure oplossing paste binnen het toch krappe bouwbudget.

Docenten enthousiast
De daglicht toetreding moet eveneens worden vermeld. Door het gehele gebouw is contact met daglicht en uitzicht en daardoor een heldere oriëntatie en routing. Terecht tonen de docenten zich heel enthousiast over de school.”

Beide prijzen werden vrijdagavond 2 november in Doetinchem door Nout Wellink uitgereikt aan de architecten. Wellink: “De Achterhoek – de mensen en de streek – ligt mij na aan het hart. op zo’n schitterend gebied moet je zuinig zijn. daarom spreekt mij de doelstelling van de stichting zeer aan: een bijdrage leveren aan de kwaliteit van al het onder architectuur gebouwde in de achterhoek.”

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.