Etalagepop

Nieuws

Etalagepop

Door: Peter Visser | 08-05-2014

Op donderdag 8 mei opende de V&D in Leiden na twee jaar verbouwen de nieuwe winkel. Niet dat de V&D echt dicht is geweest, slechts één dag in al die tijd was de winkel gesloten vanwege het inhijsen van de nieuwe roltrappen. Afgezien van de gebruikelijke openingshandelingen was er ook een muziekprogramma: Etalagepop. Met muziek vanuit de etalage, 24 uur lang. Go Back To The Zoo beet de spits af.

Licht en lucht

Wat gelijk opvalt aan de vernieuwde V&D is de enorme hoeveelheid licht en lucht die er opeens is, ondanks de drukte kun je er makkelijk rondlopen. En schoenen passen doe je niet meer op een krukje, daar is een heuse zithoek voor gemaakt. En wat te denken van de leeshoek in een voormalige woonkamer?

Samenraapsel

De Leidse V&D is een samenraapsel van gebouwen tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Het grootste deel is het gebouw uit 1936 van Jan van der Laan aan de Aalmarkt, maar aan de Breestraat, bijna 3 meter hoger gelegen, staat onder andere de prachtig gerestaureerde In Den Vergulde Turk. Links daarvan is één van de twee ingangen van de nieuwe bewaakte, gratis fietsenstalling (1.000 plaatsen), daarnaast het onlangs geopende pand van The Sting.

Goede eerste indruk

De nieuwe V&D in Leiden is een pilot voor andere filialen en de eerste indruk is goed. De muziek gaat nog door tot 9 mei, 12 uur met veel singer-songwriters, dj’s en vannacht een silent disco, gevolgd door live radio, poppentheater, zumba en afsluiter Shirma Rouse. Etalagepop is via UnityFM live te volgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.