Europan 10 van start

Europan 10 van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-01-2009

De tiende editie van de tweejaarlijkse Europese prijsvraag voor architecten onder de veertig jaar Europan is van start gegaan. In een samenwerkingsverband van gemiddeld 20 landen organiseert Europan om de twee jaar een prijsvraag op het gebied van architectuur en stedenbouw.

Europan nodigt jonge architecten uit heel (geografisch) Europa uit oplossingen aan te dragen voor reële locaties, die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en gemeenten.Europan Nederland heeft vier interessante locaties gevonden in: Emmen, Den Haag, Maastricht en Utrecht.

Informatiemarkt
Op zaterdag 24 januari 2009 viert Europan Nederland de start van Europan 10 traditiegetrouw met een informatiemarkt voor potentiële deelnemers en andere geïn-teresseerden. De informatiemarkt vindt plaats in het Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark 25 te Rotterdam.

Het doel van deze dag is het informeren van de bezoekers over de Nederlandse prijsvraaglocaties. Gedurende de dag geven vertegenwoordigers van de locaties audiovisuele presentaties en zijn zij in informatiestands beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast vinden er lezingen plaats door oud Europan-winnaars.

Rondetafelgesprek
Een belangrijk moment tijdens deze dag is het rondetafelgesprek met de vertegenwoordigers van de Nederlandse locaties. Aansluitend op dit gesprek worden de overeenkomst en de intentieverklaring, waarmee de locaties zich verbinden aan de doelstelling van Europan om de winnende architecten een realisatieopdracht te geven, ondertekend.

De dag begint om 10.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Bekijk het programma van de informatiemarkt en de Nederlandse prijsvraaglocaties op www.europan.nl. Inschrijven voor Europan 10 kan via de website.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.