Europan 12 van start

Europan 12 van start

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-03-2013

Deze week start Europan 12. Drie Nederlandse locaties zijn beschikbaar gesteld voor Europan 12: in Assen, Groningen en Schiedam. De Europanopgave anno 2013 vraagt om een architectonisch ontwerp, een strategie, een visie en samenwerking van diverse disciplines. In heel Europa zijn circa 50 locaties beschikbaar gesteld in 13 landen.

Informatiemarkt

Op zaterdag 23 maart 2013 wordt de start van Europan 12 in Nederland gevierd met een nationale informatiemarkt in het NAi, die voor alle geïnteresseerden gratis toegankelijk is. Met vanaf 12.30 uur presentaties over de locaties en aan Europan 12 gerelateerde lezingen en debatten. Meer over de informatiemarkt op www.europan.nl.
In december 2013 zullen de winnaars van Europan 12 bekend worden gemaakt.

Al 25 jaar organiseert Europan een tweejaarlijkse Europese prijsvraag voor jonge ruimtelijke ontwerpers. Europan nodigt jonge architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten uit heel (geografisch) Europa uit om zich te buigen over reële prijsvraaglocaties, die beschikbaar worden gesteld door opdrachtgevers en/of gemeenten. In de steden die een locatie beschikbaar stellen voor Europan, worden naar aanleiding van de prijsvraag tentoonstellingen en debatten georganiseerd. Europan levert daarmee een bijdrage aan het debat over de ontwikkeling van de stad op lokaal niveau.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.