European postgraduate Masters in Urbanism

European postgraduate Masters in Urbanism

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2009

Sinds 2006 biedt de TU Delft, samen met de partneruniversiteiten IUAV di Venezia, UPC Barcelona en KU Leuven een joint post graduate programma aan in Urbanism getiteld ‘European postgraduate Masters in Urbanism’ (EMU).

EMU is sinds januari 2009 geaccrediteerd als universitaire opleiding. EMU is daarmee het eerste post graduate programma in Nederland dat is geregistreerd in CROHO (Centraal Register Hoger Onderwijs), dat de graduates het recht geeft de titel ‘Master of Science’ (MSc.) te dragen.

EMU is een tweejarig postgraduate master programma en richt zich op architecten, bouwkundigen, planologen en landschapsarchitecten die reeds een masteropleiding hebben afgerond of een vergelijkbare 5-jarige bacheloropleiding, en die een aanvullend specialisme in Stedenbouwkunde zoeken.

Inhoud opleiding
EMU heeft een sterk wetenschappelijke benadering, en biedt een interdisciplinair en crosscultureel programma op het vlak van stedenbouwkundig ontwerpen, ruimtelijke planning en landschapsarchitectuur. Daarnaast ligt de focus op gerelateerde vakgebieden als ecologie, hydrologie, transport, sociologie en economie.

Het programma bestaat uit drie basissemesters (Urban Design, Spatial Planning & Strategy en Landscape Architecture) en een laatste semester waarin het afstudeerproject centraal staat. Studenten werken drie semesters aan de TU Delft, en 1 semester aan een van de drie partneruniversiteiten.

EMU graduates hebben een professionele oriëntatie met een stevige theoretische fundering en vervolgen hun carrière bij ontwerpbureaus, overheden (op het gebied van ruimtelijke planning), consultancy- of onderzoeksbureaus.

Bron: TU Delft

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.