Europese architecten positief over prefab

Europese architecten positief over prefab

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-08-2010

De operationele voordelen van prefab (bouw)elementen werden al snel na intrede door architecten erkend. De beperking in keuzevrijheid was destijds echter een veel gehoord bezwaar onder architecten. De toepassing van prefab zou namelijk vanwege de uniformiteit ten koste gaan van het architectonische design. Sindsdien zijn prefab (bouw)elementen volop doorontwikkeld met een omslag in opinie als resultaat.

Vandaag de dag staan architecten namelijk geheel anders tegenover het gebruik en de toepassing van prefab, met de Nederlandse architect hierin voorop. Uit de European Architectural Barometer van Arch-Vision blijkt namelijk dat 86% van de Nederlandse architecten vindt dat ook met prefab tegenwoordig architectonisch hoogstaande projecten gerealiseerd kunnen worden. Ook in Italië (75%), Frankrijk (67%) en Engeland (53%) bevestigen architecten dit. Opvallend is dat slechts 29% van de Duitse architecten het met deze stelling eens is. Sterker nog, 47% van de Duitse architecten is het zelfs oneens met deze stelling. Desondanks verwacht 61% van de Duitse architecten in de toekomst meer gebruik te gaan maken van prefab als gevolg van een krimpende arbeidsmarkt. Ook Franse (63%) en Nederlandse (53%) architecten verwachten om dezelfde reden een toename in het gebruik van prefab. Dit en meer blijkt uit de European Architectural Barometer, een internationaal marktonderzoek uitgevoerd door Arch-Vision onder 1200 architecten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje.

Naast statistieken en analyses rondom omzet en orderportefeuille ontwikkelingen, wordt er elk kwartaal een actueel thema uitgelicht in de barometer. Dit omdat architecten niet alleen een indicator zijn voor de toekomstige bouwvolumes maar ook sterk bepalend zijn voor de wijze waarop en met welke materialen er gebouwd gaat worden.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.