Europese betonprijs voor Station Arnhem Centraal

Nieuws

Europese betonprijs voor Station Arnhem Centraal

Door: Petra Starink | 31-10-2016

De OV-Terminal van Station Arnhem Centraal, ontworpen door architect Ben van Berkel van UNStudio heeft de European Concrete Award 2016 gewonnen. De jury van de Europese onderscheiding is enthousiast over de gekromde betonnen platen waarmee het dak van het station is bedekt.

Scheepsstaal

De OV terminal is deels uit beton, en deels uit scheepsstaal opgetrokken en heeft in de categorie Building 13 genomineerde projecten achter zich gelaten. Eerder won het gebouw al de A+Award en de Nationale Betonprijs 2015.

Betonnen dakplaten

Arnhem is in opdracht van ProRail en gemeente gebouwd door bouwcombinatie Ballast Nedam-BAM en een aantal onderaannemers. Een van die onderaannemers is mbX B.V. uit Bergen op Zoom, zij hebben met Sorba Projects uit Winterswijk, de bouwcombinatie en de architect de betonnen dakplaten ontwikkeld.

De projecten werden beoordeeld op: ontwerp, bouw, visuele verschijning en harmonie van de structuur met de omgeving, benutting van de eigenschappen van beton in het ontwerp en innovatieve gebruik van beton in samenstelling, structuur of vorm en afwerking. De internationale jury van de ECSN (European Concrete Societies Network) koos unaniem voor Arnhem. De prijs is op 28 oktober uitgereikt in Rome.

Foto: Sorba Winterswijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.