Europese Design Award voor Trespa

Europese Design Award voor Trespa

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-11-2009

Gevelpanelenfabrikant Trespa heeft tijdens de Dutch Design week in Eindhoven de DME (Design Management Europe) award gewonnen. Deze prestigieuze prijs bekroont Europese bedrijven en organisaties die design op een strategische manier integreren in hun bedrijfsvoering.

Trespa is winnaar in de categorie grote bedrijven en nam de prijs vorige week in ontvangst. De prijs wordt beschouwd als de Oscars op het gebied van design management. Volgens de jury is Trespa erin geslaagd om architecten te inspireren door middel van vernieuwende gevelconcepten waardoor een hoger niveau in architectuur behaald kan worden.

Gevelconcepten
Fred Collopy, jurylid van Design Management Europe (DME) licht de keuze voor Trespa als winnaar toe: “Architecten worden met de gevelconcepten van Trespa op een juiste manier voorzien in hun behoeftes en raken door hen geïnspireerd. Het helpt ze te presteren en te innoveren. Dit alles leidt tot nieuwe mogelijkheden qua architectuur.”Designpartners
Naast het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten, heeft Trespa ruimte gemaakt voor een conceptuele kant die uitgewerkt is in een drietal thema’s: ritme, diepte en karakter. Met Zilver innovation uit Rotterdam ontwikkelt Trespa gevelideeën waarbij de uitdaging wordt gezocht de architect te raken. Van Zandbeek communicatie & creatie uit Eindhoven verzorgt een aansluitende communicatiestijl waarin de architect wordt aangesproken in zijn eigen taal. Daarnaast brengt Studio Schoot uit Oirschot de ontwerpen ruimtelijk tot leven in beurspresentaties en showroominrichtingen. De synergie die ontstaat door de samenwerking van partijen heeft geleid tot een gestructureerd designmanagement.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.