3D print presentatie DUS Architects

Evenementen

3D print presentatie DUS Architects

Door: Petra Starink | 16-10-2019

Op 20 november organiseert ARCAM in het kader van de Archi Estafette een bezoek aan het bedrijf Aectual. Dit is een bedrijf door en voor architecten waar 3D geprinte elementen zoals vloeren en gevels worden geproduceerd. Een van de oprichters architect Hedwig Heinsman, van DUS Architects zal een presentatie geven over 3D print innovaties en een rondleiding op locatie geven.

3D printen

Aectual heeft een digitaal productieproces ontwikkeld, waarbij robots snel volledig op maat gemaakte elementen printen. Er wordt geprint met een zelf ontwikkeld bio plastic, gemaakt van lijnzaadolie, en met gerecycled afval plastic. Deze materialen worden weer gecombineerd met hoogwaardige afvalmaterialen zoals marmer.

Archi Estafette

Deze Archi Estafette georganiseerd door ARCAM geeft een kijkje in de keuken waarbij de XL robots in werking te zien zijn, diverse levensgrote samples, het recycle proces van materialen, en ook zal het digitale ontwerpproces worden uitgelegd. Ook zijn prototypes van het momenteel rondreizende Tiny Bauhaus te zien en zullen enkele projecten van bekende ontwerpers als Patricia Urquiola en bedrijven als Nike de revue passeren.

DUS Architects

Hedwig Heinsman (1980, Nederland) richtte in 2004 DUS architects en in 2017 Aectual op, samen met Hans Vermeulen en Martine de Wit. Het werk van DUS focust op uniek design, technologische innovatie en communties. Recente projecten zijn o.a. het herbestemmen van alle non-Schengen pieren op Schiphol, een interactieve lichtinstallatie voor de Kapelbrücke in Luzern, en een 3D geprinte ‘Urban Cabin’. DUS verkreeg internationale faam met het 3D Print Canal House project, dat de mogelijkheden van 3D printen voor nieuwe wooninnovaties onderzoekt.

Archi Estafette #7: Aectual met Hedwig Heinsman
Datum: woensdag 20 november 2019
Tijden: ontvangst: 15.45 / Aanvang: 16.00 uur
Locatie: Asterweg  149, 1031 HM Amsterdam
Kaarten zijn hier te koop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.