Amsterdam in de schijnwerpers tijdens Light Festival

Evenementen

Amsterdam in de schijnwerpers tijdens Light Festival

Door: Petra Starink | 06-12-2016

‘The Lace’ van design studio Choi +Shine Architects en ‘A Window in Time’ van design studio Motion Paintings zijn twee opvallende verschijningen op het Amsterdam Light festival 2016-2017. Beide projecten geven op een bijzondere manier invulling aan het thema van de Water Colors vaarroute ‘A view on the city‘. Uit meer dan 500 inzendingen heeft de internationale jury onder leiding van Rogier van der Heide 30 kunstwerken geselecteerd voor de lustrumeditie van het festival dat plaatsvindt van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017. Naast lichtkunstenaars hebben ook architecten ontwerpen gemaakt, bijvoorbeeld Ben van Berkel en Mels Crouwel.

The Lace

De zwevende installatie ‘The Lace’ van design studio  Choi +Shine Architects van 10 meter breed verwijst naar de Nederlandse klederdracht in de gedaante van de kanten kap en staat symbool voor het culturele rijkdom van Amsterdam. Het kant staat voor de verwevenheid van de inwoners van Amsterdam en het vervlochten karakter van de stad, verbonden door grachten, pleinen en wegen. Bezoekers varen onder het reusachtige driedimensionale werk door en zien de Amsterdamse lucht door een betoverend, lichtgevend kantpatroon.

A Window in Time

‘A Window in Time’ van studio Motion Paintings komt tot leven als het begint te schemeren.  Een kleurrijk en dynamisch venster toont drie verschillende kleurlagen die ieder een eigen verhaal vertellen. Deze drie lagen corresponderen met het verleden, het heden en de toekomst van de stad. A Window in Time vertelt bezoekers over het rijke verleden van Amsterdam. Het veranderende karakter van het werk geeft de dynamiek van de stad weer.

Amsterdam light festival bestaat uit twee hoofdroutes:
Water Colors, de vaarroute: 1 december 2016 t/m 22 januari 2017.
Illuminade, de wandelroute: 15 december 2016 t/m 8 januari 2017.

Kijk hier voor het hele programma.  

Beeld: Amsterdam Light Festival, Frank Karssing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.