Amsterdam Light Festival 2018-2019

Evenementen

Amsterdam Light Festival 2018-2019

Door: Petra Starink | 26-11-2018

Vanaf 29 november staat de binnenstad van Amsterdam 53 dagen in het teken van het Amsterdam Light Festival. De tentoonstelling met 29 kunstwerken staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, een uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen.

Welke rol speelt licht?

Het idee achter de uitspraak van de Canadese wetenschapper is simpel; de manier waarop we een boodschap versturen is minstens zo belangrijk als de boodschap zelf. De kunstenaars bogen zich dit jaar over de vraagstukken: Welke rol speelt licht als middel of juist als boodschap en hoe kan licht ruimtes laten ontstaan die anders onzichtbaar waren gebleven? Ook de stad Amsterdam als achtergrond voor het vertellen van bijzondere verhalen staat deze editie centraal. Op verzoek van het festival heeft kunsthistoricus Koen Kleijn tien stadsverhalen gebundeld waarin hij zoekt naar de verbindingen tussen Amsterdam en het thema ‘The medium is the Message’.

Amsterdam Light Festival 2018-2019

Eregast van Amsterdam Light Festival 2018-2019 is beeldend kunstenaar Jeroen Henneman. Hij ontwierp exclusief voor het festival het werk One Lamp dat in gelimiteerde oplage verkrijgbaar is. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de realisatie van Two Lamps, Hennemans grote installatie voor de tentoonstelling. Cultureel organisatiebureau Artifex presenteert tijdens het festival ‘De Lichtcode’, een mysterieus en humoristisch theaterstuk op een rondvaartboot. Een aantal organisaties kiest ervoor om een van de werken uit de tentoonstelling te steunen. Zo steunt het Van Gogh Museum het werk Starry Night – geïnspireerd op Van Goghs Sterrennacht – van de Servische Ivana Jelić en Pavle Petrović.

Amsterdam Light Festival duurt van 29 november 2018 tot 20 januari 2019. Meer informatie over het festival is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.