Amsterdams dakterrasfestival Roef

Evenementen

Amsterdams dakterrasfestival Roef

Door: Petra Starink | 26-08-2020

Ontdek het daklandschap in Amsterdam tijdens het Roef dakterrasfestival van 4 t/m 6 september! Op 9 daken wordt een gevarieerd programma aangeboden. Het festival laat zien dat er vlak boven ons hoofd onbenutte ruimte is met nog veel duurzame kansen.

Onontgonnen daklandschap van Amsterdam

Het onontgonnen daklandschap van Amsterdam is maar liefst 12 km² groot. Benutte daken bieden kansen bij klimaatadaptatie, duurzame energiebehoefte én drukte in de stad. Groene daken dragen bij aan behoud en herstel van biodiversiteit, betere luchtkwaliteit, isolatie, hittebestendigheid, geluidsdemping en 60 tot 80% meer regenopvang.

Dak van Capital C

Tijdens het Roef festival van 4 tot en met 6 september is er een gevarieerd programma. Op 4 september is er een Rooftop Talkshow over de laatste dak-ontwikkelingen en wordt gehouden in de glazen koepel bovenop Capital C. Organisatie is in handen van Roef in samenwerking met Stadsleven.

Film op dak van NEMO Science Museum

Op 5 september nemen expeditieleiders de bezoekers mee op Rooftop Roulette, een tour van 4 uur langs 4 daken met 4 verschillende workshops gericht op duurzaamheid. Met o.a. bier gemaakt van regenwater. In samenwerking met documentairefestival IDFA wordt in de avond op het dak van het NEMO Science Museum de roadmovie ‘Before Summer Ends’ vertoond. Kaarten zijn hier te bestellen. Op zondagochtend 6 september kun je deelnemen aan een yogasessie op het dak van de A’DAM Toren.

Dakterrasfestival Roef

Tijdens het dakterrasfestival worden de geldende richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 in acht genomen. Alle informatie over het dakterrasfestival Roef is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.