Architect Jan Benthem te gast in Architectuurcafé Kunstlinie

Architect Jan Benthem te gast in Architectuurcafé Kunstlinie

Evenementen
Door: Petra Starink | 28-08-2021

Iedere eerste donderdag van de maand wordt er een Architectuurcafé georganiseerd door de Kunstlinie in Almere Op donderdag 2 september is architect Jan Benthem te gast over zijn 1e woonhuis dat hij ontwierp: Hard Glas in Almere.

Hard Glas

Jan Benthem begon zijn carrière in Almere. Op terrein De Fantasie bouwde hij zijn eigen woonhuis genaamd Hard Glas. Toen dat in 1982 klaar was, ging Benthem er zelf met zijn gezin wonen. Maar liefst 25 jaar lang was het zijn thuis. Benthem: ‘Het idee was dat het huis na vijf jaar weer gedemonteerd moest kunnen worden. Dat gegeven was leidend: de materialen moesten niet te zwaar zijn. De hele pui van de woonkamer is van dik glas.

Ontwerp van de architect

Voorafgaand aan het Architectuurcafé op 2 september a.s. bezoeken Jan Benthem en journalist/moderator Elisabeth van den Hoogen het huis Hard Glas. Samen met de nieuwe bewoners, kunstenaarsduo Fransje Killaars en Roy Villevoye ontdekken Benthem en Van den Hoogen in hoeverre het oorspronkelijke ontwerp van de architect er nog is. Hoe is het om terug te keren in een eerder ontwerp? Hoe is het om het bewoond te zien? De reportage hierover wordt vertoond tijdens het Architectuurcafé met aanvullende uitleg. Van den Hoogen en Benthem gaan met elkaar in gesprek, en er is volop ruimte voor vragen uit het publiek. De toegang van het Architectuurcafé, aanvangstijd 19.30 is gratis en live en online te volgen. Aanmelden kan via de website.

Benthem Crouwel Architects

Jan Benthem richtte Met Mels Crouwel in 1979 Benthem Crouwel Architects op en sindsdien zijn zij samen verantwoordelijk voor onder meer de nieuwbouw van Schiphol in de jaren negentig, de modernisering van het Anne Frank Huis en het nieuwe Centraal Station in Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.