Architecten over circulair ontwerpen

Evenementen

Architecten over circulair ontwerpen

Door: Petra Starink | 26-01-2021

Tijdens de Week van de Circulaire Economie van 1 t/m 6 februari organiseert Architectuurcentrum Eindhoven, i.s.m. The New Block (voorheen Circulab) op donderdag 4 februari 2021 een online bijeenkomst over circulair ontwerpen. Gasten zijn architecten Jan Jongert, Marlies Zuidam en Michael Bol.

Pionier op het gebied van circulair ontwerpen

Jan Jongert is architect en oprichter van Superuse Studios en betrokken bij het ontwerp van het KEVN-paviljoen in Woensel-West. Hij vertelt over de realisatie van dit paviljoen, en reflecteert op de ontwikkeling van circulair ontwerpen.

Circulariteit en ecologie

Marlies Zuidam vertelt over het project Eikenburg, dat momenteel wordt gerealiseerd. Ze is architect en partner bij het Eindhovense bureau FAAM architects. Met het bureau ontwikkelde ze een visie op ontwerpen waarin circulariteit en ecologie sleutelbegrippen vormen. Een benadering die het bureau ‘regeneratief ontwerpen’ noemt. De toepassing van hout speelt daarin een belangrijk rol.

The New Block

Michael Bol is architect en oprichter van Buro Kade in Den Bosch. Het bureau is een van de initiatiefnemers van The New Block. Het initiatief gehuisvest het voormalige Circulab op Strijp-S. The New Block wil initiatieven op het gebied van circulair ontwerpen en bouwen verbinden en een duw in de goede richting geven.

Gespreksleidster is Erna van Holland. Aanmelden voor de online bijeenkomst op 4 februari kan hier. Start is om 16.00 uur.

Beeld: The New Block-Buro Kade

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.