Architectenseminar op Nationale Staalbouwdag

Evenementen

Architectenseminar op Nationale Staalbouwdag

Door: Petra Starink | 30-09-2019

De Nationale Staalbouwdag op 8 oktober wordt gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Een vast onderdeel van deze dag is het architectenseminar en heeft dit jaar het thema Monumen(s)taal. Het programma wordt ingeleid door Robert Capel, voorzitter van Booosting.

Hergebruik cultureel erfgoed

Hergebruik van cultureel erfgoed staat weer hoog op de agenda in Nederland. Restauratie en renovatie van bestaande gebouwen krijgen een steeds groter aandeel in de orderportefeuille van architectenbureaus. Nadrukkelijker dan ooit vraagt het restaureren, renoveren en herbestemmen van bestaande, historische gebouwen een integrale benadering en aanpak waarbij functionele, economische en sociale aspecten hand in hand gaan met het respecteren van oorspronkelijke karakteristieken en kwaliteiten.

Uitleg door architecten

Op het architectenseminar worden een aantal inspirerende renovatie en transformatieprojecten van Nederlandse bodem onder de aandacht gebracht. De betrokken architecten geven hierbij uitleg. Ook de herbestemming van de Van Nellefabriek komt aan bod en kan men meelopen met een rondleiding.

Programma architectenseminar

Het programma begint om 13.15. Sprekers zijn o.a. Wessel de Jonge, Robert Platje, architect Mei Architects and planners, Erik Smits, projectarchitect ZJA Zwarts & Jansma Architecten, Ingrid van der Heijden, architect CIVIC Architects.

Deelname aan het seminar is gratis na inschrijving Nationale Staalbouwdag.

De Nationale Staalbouwdag wordt gehouden in de Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam en wordt georganiseerd door Bouwen met Staal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.