Architectuur op vakbeurs GEVEL

Evenementen

Architectuur op vakbeurs GEVEL

Door: Petra Starink | 17-01-2018

GEVEL 2018 in Ahoy Rotterdam is de vakbeurs die architecten, opdrachtgevers en bouwers informeert over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil. Van 23 tot en met 25 januari is er in drie theaters een hoogwaardig programma samengesteld met veel aandacht voor architectuur. Bekijk hier onderdelen van het programma en maak je keuze.

DAG 1 | Winy Maas laat gevels verdwijnen

Van Hilversum tot Seoul. Architectenbureau MVRDV heeft overal ter wereld projecten gerealiseerd. Toch is Rotterdam nog steeds zijn thuishaven. Op 23 januari opent om 11.00 uur medeoprichter Winy Maas de vakbeurs GEVEL  met de keynote ‘De Gevel Verdwijnt!’.

Glazen gevels

Volgens Maas gaan gevels hun traditionele verschijningsvorm verliezen. Hij ziet daarin drie ontwikkelingen. Ten eerste is er de zoektocht naar transparantie, met als resultaat volledig glazen gevels met geïntegreerde functies en sensoren. Als tweede punt noemt hij de vergroening van de stedelijke omgeving. Levend groen in het interieur én het volledige exterieur. Tot slot is er de groeiende vraag naar flexibiliteit. Een gebouw dat zich flexibel voegt naar de wensen van de gebruikers, inclusief een adaptieve, beweegbare en multifunctionele gevel.

DAG 2 | Rotterdamdag

Rotterdam, stad van moderne architectuur. Maar ook een voorloper als het gaat om resilience, transformatie, energietransitie en groene daken. Op woensdag 24 januari staat GEVEL in het teken van deze onderwerpen Hoe maken we de stad weerbaar en veerkrachtig? Wat zijn de gevolgen voor de gebouwde omgeving?

Rotterdamse Dakenboek

Esther Wienese, auteur van het onlangs verschenen Rotterdamse Dakenboek, en Paul van Roosmalen, projectmanager multifunctionele daken bij de gemeente Rotterdam, staan stil bij het Rotterdamse initiatief om in korte tijd één vierkante kilometer dak in de binnenstad aan te pakken.

DAG 3 | Circulaire gevelbouw van vier zijden belicht

De in 2016 gepubliceerde rijksambitie streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Een forse aantekening hierbij is, dat in 2030 al een flinke stap moet zijn gezet. In bouwtermen is dat overmorgen. Daarom is het niet verwonderlijk dat er al veel initiatieven en experimenten zijn om de (on-)mogelijkheden van een circulair bouwproces in kaart te brengen. Ook als het specifiek gaat om gevelbouw. Op donderdag 25 januari krijgt dit thema binnen het programma volop aandacht, met bijdragen van o.m. cepezed, Superuse Studios, VMRG, Hof van Cartesius en Architekten Cie.

Vakbeurs GEVEL 2018
23-25 januari
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
Regel hier je gratis ticket

Foto Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.