Architectuurwandelingen opening Noord/Zuidlijn

Evenementen

Architectuurwandelingen opening Noord/Zuidlijn

Door: Petra Starink | 04-07-2018

De opening van de Noord/Zuidlijn wordt 21 juli feestelijk gevierd. Iedereen kan tussen 14.00 en 21.00 gratis met de nieuwe metro rijden en worden er langs de lijn diverse activiteiten georganiseerd. Bij station Amsterdam Zuid worden wandelingen georganiseerd door gemeente Amsterdam met architectuur in de hoofdrol. Beginpunt van de wandelingen is circulair paviljoen Circl, ontworpen door Architekten Cie.

Architectuurwandeling Zuidas

Tijdens deze wandeling wordt u door een gids van Architectuur Centrum Amsterdam (ARCAM) meegenomen in de architectuur van Zuidas. De wandeling vind plaats in de avondschemer, daardoor komen de bijzondere gebouwen van de Zuidas nog meer tot zijn recht.  Een van de hoogtepunten vormt de Viñoly-toren die als het ware doorklieft wordt door een bliksemflits.
Inschrijven voor de wandeling kan hier.
Tijd: 19:15 – 20:15 uur
Startpunt: Cicrl

Rooftops

Tijdens deze expeditie ziet u Amsterdam van een heel andere kant. Collectief Roof bezoekt samen met u de drie daken van de gebouwen Circl, ontworpen door de Architekten Cie., Old School en De Boel, ontwerp van Hans van Heeswijk architecten.
Normaal zijn deze daken niet toegankelijk. Dus de kans om op 21 juli te genieten van de vergezichten.
Inschrijven kan hier
Tijd: 17:30 -18:30 uur
Startpunt: Cicrl

Zuidasdok

Het is één van de grootste en meest besproken bouwprojecten van Nederland: Zuidasdok. De komende 10 jaar worden er onder andere tunnels onder de A10 gerealiseerd, aan het station gebouwd en worden er wegen verbreed. Waar er nog meer aan gewerkt wordt, komt u te weten tijdens deze rondleiding.
Hier kunt u zich inschrijven!
Tijd: 14:00 – 15:00 uur
Startpunt: Cicrl
Circulair paviljoen Cirl is te vinden aan het  Gustav Mahlerplein 1 B.

Expositie schilderijen Noord/Zuidlijn van Ton Leenarts

Beeldend kunstenaar Ton Leenarts heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een serie schilderijen van de Noord/Zuidlijn in aanbouw. In Architectuurcentrum ARCAM  zijn  de schilderijen t/m 2 september te zien. De  schilderijen en zeefdrukken zijn te koop bij Go Gallery aan de Marnixstraat 122 in Amsterdam.

Meer informatie over de activiteiten en de opening van de Noord/Zuidlijn is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.