Belevingsconcept voor Fort Pannerden

Belevingsconcept voor Fort Pannerden

Evenementen
Door: Petra Starink | 28-04-2016

Op 30 april wordt het 150 jaar oude Fort Pannerden bij Lobith heropend voor publiek. Met een nieuw belevingsconcept vol interactieve programma’s kan men de strijd aangaan met de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht. Het belevingsconcept wordt compleet gemaakt door een restaurant met uniek panorama-terras, bezoekerscentrum, soldatenmuseum, film en museumwinkel. Mogelijk komt het fort op de werelderfgoedlijst van UNESCO te staan.

Hollandse Waterlinie

Het fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt onder de aarde bij de splitsing van de Rijn, Waal en het Pannerdensch Kanaal. Het fort en de directe omgeving herbergen een schat aan waterverhalen die nergens beter kunnen worden verteld dan in Fort Pannerden zelf.

Beleving

Het publiek start in het hart van het fort in het bezoekerscentrum met een introductiefilm. In vier nieuwe routes – beleeflagen – gaan bezoekers op hun ontdekkingstocht door het fort de strijd met de elementen aan. Of je nu kiest voor Expeditie Pannerden, Elements – The real life game, Luisterfort of Sterke Verhalen, de buit is altijd een schat aan ervaringen en anekdotes. Over het bouwwerk, soldatenleven, krakers en het ruige landschap. Met als toppunt een weids uitzicht over Gelderland

Bezoekersgegevens

Fort Pannerden is het hele jaar open. In mei en juni op woensdag en in het weekend, in juli en augustus en in de schoolvakanties van dinsdag t/m zondag. Openingsuren: van 11.00 – 17.00 uur.
Adres: Fort Pannerden, Waaldijk 1, Doornenburg.
Meer informatie is op de website van Fort Pannerden te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.