Bezoek het Olympisch Stadion

Bezoek het Olympisch Stadion

Evenementen
Door: Petra Starink | 08-08-2016

Olympisch Stadion AmsterdamOok hier in Nederland kun je de sfeer proeven van de Olympische Spelen. Boek eens een rondleiding door het Olympisch Stadion in Amsterdam en beleef een unieke stadionervaring. Het Olympisch Stadion is het icoon van de Nederlandse sport. Bijna 90 jaar aan sporthistorie, anekdotes en onvergetelijke hoogtepunten passeren de revue tijdens de rondleidingen.

Rondleiding

De rondleidingen in het Olympisch Stadion worden overdag, ’s avonds en in het weekend gegeven. Een rondleiding duurt 60 minuten. Je wordt meegenomen door de geschiedenis en de mooiste plekken van het Stadion worden getoond.

Amsterdamse School

Het stadion is in 1927 door architect Jan Wils in opdracht van het NOC ontworpen voor de Olympische Zomerspelen van 1928. Na 1937 werd het aanzienlijk uitgebreid en was het onder meer het thuisstadion van FC Amsterdam. Het stadion is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School.

Rode bakstenen

Het gebruik van rode bakstenen, de typerende vormen en de stalen kozijnen van ramen en deuren zijn duidelijke kenmerken van deze bouwstijl. Voor het ontwerp van het stadion ontving Wils een gouden Olympische medaille: het onderdeel architectuur was toen nog een erkend onderdeel van de Olympische Spelen. Na de in 2000 voltooide restauratie, waarbij het stadion in zijn oorspronkelijke staat hersteld werd, is het in gebruik voor kleine en grote evenementen. Het stadion heeft 22.500 zitplaatsen.

Aanmelden voor een rondleiding kan hier

Architectuurcentrum Arcam toont op de tentoonstelling ‘100 jaar inspiratie’ de invloed van de Amsterdamse School op de hedendaagse stedenbouw en het hedendaagse bouwen. De tentoonstelling is te zien  tot en met 30 september.

Beeld: Gemeente Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.