BIM Onderwijsdag 2019

Evenementen

BIM Onderwijsdag 2019

Door: Petra Starink | 18-09-2019

Op 2 oktober is de jaarlijkse BIM Onderwijsdag in de Jaarbeurs te Utrecht. Ruim 50 toonaangevende organisaties in de bouw- en installatiesector zorgen samen met BIMregister en Bouwend Nederland op deze dag voor een interessant programma met interactieve masterclasses en keynote sprekers. Zij bespreken innovaties op BIM-gebied zoals Artificial Intelligence en geven een beeld van BIM in de praktijk. Vorig jaar ontmoetten 650 deelnemers elkaar rondom BIM-trends en ontwikkelingen. Steeds meer onderwijsinstellingen integreren BIM in hun onderwijsaanbod.

BIM zorgt voor hogere kwaliteit van de gebouwde omgeving

Alexander Pastoors, beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek “Iets meer dan de helft van alle bureaus gebruikt BIM en wisselt data uit met ketenpartners. De uitwisseling van data met ketenpartners gebeurt vaker bij de grotere bureaus en ook in hogere mate dan bij de kleinere bureaus. Werken met BIM zorgt voor een hogere kwaliteit van de gebouwde omgeving tegen aanvaardbare kosten voor opdrachtgevers en eindgebruikers.”

BIM Onderwijsdag

De BIM Onderwijsdag is een begrip geworden in de bouwwereld. We delen kennis, wisselen ervaringen uit en leren elkaar kennen. Bedrijven komen in contact met potentiële bouwkundigen, studenten vinden afstudeer-, stage en werkplekken en docenten breiden hun kennis uit. Een van de hoogtepunten is toch wel de bekendmaking van de winnaars van de BIM Studenten Battle die in september plaatsvindt.

Thema’s van dit jaar:
• Innovatie
• Onderwijs
• BIM in de praktijk
• Techniek & opdrachtgeverschap

Inschrijven voor de BIM Onderwijsdag op woensdag 2 oktober 2019 kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.