BIM Onderwijsdag

Evenementen

BIM Onderwijsdag

Door: Petra Starink | 03-09-2018

Bouwend Nederland en BIMregister organiseren voor de tweede maal op 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht de BIM Onderwijsdag, waar leerlingen, docenten, bedrijven én opdrachtgevers zich aan elkaar presenteren. Spreker op die dag is o.a. Architect Ben van Berkel van UNStudio.

Deze dag wordt georganiseerd omdat bouw- en infrabedrijven in de praktijk veel verder zijn met BIM dan het niveau waarop hogescholen er al les in geven. Uit ervaring is gebleken dat er hierdoor een kloof is ontstaan tussen theorie en praktijk. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet. Ook is er een groeiend tekort aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Redenen te over voor Arjan Walinga en Delano Kenepa om de BIM Onderwijsdag te organiseren.

BIM en bouwproces

Arjan Walinga, Bouwend Nederland: “Het tekort aan mensen in de sector is enorm. Niet alleen in aantal, maar ook kwalitatief. De praktijk is vele malen verder dan er aan lessen wordt aangeboden. BIM is vak-overstijgend en zal ook voor een vak zoals materiaalkunde een vernieuwing betekenen. De manier waarop we bijvoorbeeld eigenschappen van materialen vastleggen verandert namelijk, en dat heeft gevolgen voor het verdere bouwproces. Op de BIM Onderwijsdag brengen we op een laagdrempelige manier studenten, docenten en de bedrijven bij elkaar, zodat deze partijen van elkaar kunnen leren en met elkaar de basis kunnen leggen voor de verdere digitalisering van de sector.”

BIM Studenten Battle

Delano Kenepa, BIMregister: “Met de BIM Studenten Battle en de BIM Onderwijsdag willen we dat de built environment student van nu een realistische praktijkervaring beleeft en dat de Nederlandse bouw- en infrasector voorop blijft lopen op het gebied van digitalisering.” Tijdens de BIM Onderwijsdag worden de studenten, docenten en bedrijven bijgepraat over actuele vraagstukken en actuele ontwikkelingen. De Onderwijsdag wordt geopend door de burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies , Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, Doekle Terpstra van UNETO-VNI en Kuneke Schraagen van Dean Academie voor Architectuur & Built Environment Hanzehogeschool Groningen.

BIM Onderwijsdag
3 oktober 2018
8.45-17.30
Jaarbeurs Utrecht

Beeld: © Hakron Nunspeet B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.