Workshop biobased bouwproducten

Evenementen

Workshop biobased bouwproducten

Door: Petra Starink | 18-05-2016

Bamboe en hennepbeton (foto) zijn bouwmaterialen die tijdens een workshop over biobased bouwproducten op 1 juni op de TU Delft ter sprake komen. Tijdens de workshop, georganiseerd door het NEN, vertellen producenten en gebruikers van deze en andere biobased bouwproducten over hun ervaringen en belemmeringen en wordt de huidige nationale en Europese wet- en regelgeving voor bouwproducten toegelicht.

Regelgeving en normen

Organisaties en bedrijven die werken met biobased bouwproducten worden uitgenodigd om mee te denken over de rol van normen als stimulans voor marktacceptatie. De toepassing van biobased bouwproducten bevindt zich in een pilotfase. Regelgeving en normen spelen een grote rol bij marktacceptatie.

De Rijksoverheid en het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) zijn aan het inventariseren welke rol normen spelen bij het produceren en toepassen van biobased bouwproducten. Er wordt onderzocht wat nodig is om normen juist als katalysator te laten werken. Dit onderzoek maakt deel uit van een breder project gericht op de rol van normen in een circulaire economie.

Oplossingen en toepassing

Door met producenten en gebruikers van biobased bouwproducten, Rijksoverheid en NEN in gesprek te gaan wordt gezamenlijk naar oplossingen gezocht om de toepassing en marktacceptatie van biobased bouwproducten te verbeteren. De workshop biedt deelnemers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen. De resultaten van de bijeenkomst worden aan de overheid gerapporteerd.

De workshop vindt plaats op woensdag 1 juni 2016 van 09.30 tot 12.45 uur op de Bouwcampus van de TU Delft.
Deelname is gratis.
Inschrijven via website NEN
Locatie: De Bouwcampus, Van der Burghweg 1 Delft

Foto: Guilleminlaan Geraardsbergen (België) gevel kalk hennep beton. MVC architecten. Fotografie: Cedric Verhelst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.