Boijmans in Transit-Tour

Evenementen

Boijmans in Transit-Tour

Door: Petra Starink | 04-02-2020

Halverwege 2019 sloot Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam haar deuren voor een grote renovatie en vernieuwing. De museumcollectie blijft zichtbaar bij 8 verschillende musea in de stad Rotterdam en is vanaf 2021 te zien in het Depot Boijmans van Beuningen.

Depot Boijmans

In de Boijmans Transit-tour die elke derde zondag van de maand door UrbanGuides wordt georganiseerd in samenwerking met het museum wordt uitgebreid stilgestaan bij het depot.

Architectonische gebouwen

Onder leiding van een museumgids wordt ingegaan op de ontstaansgeschiedenis en de verscheidenheid aan architectuur- en museumtypologieën rondom het Museumpark. Er wordt stilgestaan bij de architectonische gebouwen van Rem Koolhaas, J.Coenen, en Winy Maas. Centraal in de rondleiding staat het in aanbouw zijnde Depot Boijmans Van Beuningen: een compleet vernieuwend concept. Voor het eerst in de wereld wordt er een kunstdepot gebouwd dat volledig toegankelijk is voor het publiek.

Boijmans in Transit Tour

De rondleiding begint bij de oude ingang van Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark. Duur van de rondleiding is 90 minuten. Prijs is vanaf 12,50. Reserveren kan via deze site.

Depot Boijmans van Beuningen Rotterdam
Fotografie: Petra Starink
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.