BouwBeurs R&D gericht op architecten

Evenementen

BouwBeurs R&D gericht op architecten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-01-2019

Het programma BouwBeurs R&D, dat tijdens BouwBeurs 2019 voor het eerst wordt gehouden, focust op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwsgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema’s worden de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten in de bouwbranche voor én door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt. Daarbij wordt een directe verbinding gemaakt met het aanbod van de exposanten op de beursvloer.

Ambassadeurs R&D

BouwBeurs R&D combineert inhoudelijke sessies in het TechForum met exposities (waaronder een Projecten Expo) en routes over de beursvloer langs exposanten met thema- of projectgerelateerde innovaties. Elk dagthema krijgt een eigen ambassadeur: een architect of bouwkundige die het programma voor die dag letterlijk uitstippelt: hij/zij bepaalt de inhoud van de lezingen, de te bespreken projecten en de route langs de exposanten.

Hotspots

In Hal 9 vormt het TechForum met de R&D Lounge en de Projecten Expo het kloppend hart van het programma: hier worden de lezingen gegeven en krijgen de thema- en projectroutes hun startpunt. Een enorme plattegrond wijst de weg over de gehele beursvloer, waarbij bezoekers hun tips voor beursbezoek kunnen delen door zogenoemde ‘hotspots’ aan te geven.

Technisch vernuft

Het concept voor BouwBeurs R&D is ontwikkeld naar aanleiding van intensieve gesprekken met de doelgroep. Architecten en bouwkundig ingenieurs zoeken nieuwe oplossingen, technisch vernuft en zijn benieuwd naar ervaringsverhalen van collega’s. Op een beurs zien ze graag mock-ups, bouwsystemen op ware grootte en tactiele productpresentaties. Met een aansprekend lezingenprogramma, een heldere indeling van de beursvloer met thematische routebeschrijvingen langs exposanten en voldoende gelegenheid om te netwerken komt BouwBeurs R&D aan hun wensen tegemoet.

Thema’s verkennen

Martijn Carlier, bij Jaarbeurs verantwoordelijk voor het nieuwe initiatief: “Wij willen architecten en bouwkundigen helpen om meer uit hun beursbezoek te halen. Met het programma BouwBeurs R&D bieden we een handig startpunt om thema’s te verkennen, vakgenoten te ontmoeten en een eigen route over de beursvloer uit te stippelen.”

BouwBeurs 2019

BouwBeurs is de grootste Nederlandse beurs voor de uitvoerende bouw.
Maandag 4 februari t/m vrijdag 8 februari 2019
Jaarbeurs Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.