Brussels Biennale of Modern Architecture

Evenementen

Brussels Biennale of Modern Architecture

Door: Jacqueline Knudsen | 22-09-2016

Modern isms are shaping the city / Modern isms are shaking the city is de titel van de tweede editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture, die plaatsvindt in oktober 2016. De dubbele titel moet uitdrukken hoe Brussel na de Tweede Wereldoorlog een enorme metamorfose onderging waarbij het fijnmazige historische weefsel overspoeld werd door grootschalige infrastructuur en nieuwe gebouwen.
Gedurende de vijf zaterdagen van oktober worden in totaal bijna 30 gebouwen opengesteld, gegroepeerd in 5 thematische weekends: de noord-zuidverbinding (1-10), kantoren en mediagebouwen (8-10), universiteitscampussen (15-10), woningen in Brussel (22-10) en woningen in de Vlaamse Rand (29-10). Een unieke gelegenheid voor architecten, interieurontwerpers en architectuurliefhebbers om originele of met zorg aangepaste interieurs te ontdekken in dit jonge erfgoed. Het programma biedt verder een lezing door prof. Sven Sterken, drie filmvoorstellingen (meerdere korte films per voorstelling) en vijf fietstochten. De biënnale wordt georganiseerd door Korei, Docomomo, Arkadia, Pro Velo, Muntpunt en Cinematek.

Interieurbezoeken Op elke zaterdag van oktober worden verschillende gebouwen opengesteld met 3 of 4 rondleidingen van respectievelijk 120 of 75 minuten per gebouw (Nederlands, Frans en Engels). De gebouwen zijn enkel toegankelijk na inschrijving en de bezoeken starten stipt. Foto’s nemen binnenin de gebouwen is niet toegestaan.

Fietstochten elke zaterdag doorheen 5 wijken. Het eventueel huren van een fiets bij de fietstocht kost 10 euro.

Toegangsgeld voor rondleidingen en fietstochten per bezoek: 18 euro / 15 euro (-26 jaar), inclusief een exemplaar van de publicatie van de biënnale.

Voor het totale programma, inschrijving en meer informatie zie website www.bbma.be en de programmafolder

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.