Circulair bouwen centraal op BREEAM Congres

Evenementen

Circulair bouwen centraal op BREEAM Congres

Door: Petra Starink | 06-03-2018

Circulariteit is een actueel thema in de bouw. Op steeds meer plaatsen wordt geëxperimenteerd om met dit gedachtegoed aan de slag te gaan. Maar wat is nu een circulair gebouw en wat wordt verstaan onder circulair bouwen? Het Nationaal BREEAM Congres op 20 maart in de Rotterdamse Schouwburg staat helemaal in het teken van circulair bouwen.

Circulariteit meetbaar maken

Sprekers op dit evenement zijn o.a. architect Do Janne Vermeulen, zij neemt de aanwezigen mee in de totstandkoming van HAUT, het hoogste houten woongebouw van Nederland wat is beloond met een BREEAM Outstanding Ontwerpcertificaat, en Eva Gladek directeur van Metabolic, daar worden instrumenten en technologieën ontwikkeld die mensen, gemeenschappen en organisaties helpen om een circulaire, regeneratieve economie op te bouwen.

Nieuwste ontwikkelingen circulair bouwen

Edwin van Noort programmamanager bij DGBC spreekt over de laatste ins en outs over BREEAM. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en wat gaat er nog gebeuren. Na de presentaties zijn er workshops te volgen waarin onderwerpen gelieerd aan BREEAM en/of circulariteit, centraal staan.

Verduurzaming

Na de workshops vertelt Elphi Nelissen, hoogleraar Building Sustainability Technische Universiteit Eindhoven, meer over de transitieagenda Circulaire Bouweconomie in Nederland. Tot slot zal Ruben Terlou een presentatie geven over verduurzaming en de transitie in China. Wat zijn daar de opgaves en urgentie? Door middel van foto’s en film toont hij zijn verhaal.

Nationaal BREEAM Congres

Het Nationaal BREEAM Congres wordt gehouden op 20 maart van 9.00 uur tot 17.00 uur in de Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25 Rotterdam.
Meer informatie over het congres is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.