Circulair bouwen met voorgelakte metaalplaat voor daken en gevels

Evenementen

Circulair bouwen met voorgelakte metaalplaat voor daken en gevels

Door: Petra Starink | 20-04-2021

Op vrijdag 23 april 2021 organiseren Bouwen met Staal, ECCA (NL) en Federatie Metaalplaat het webinar Circulair bouwen met voorgelakte metaalplaat voor daken en gevels. Het webinar is interessant voor architecten, bouwkundig ontwerpers, en gevel- en dakadviseurs. Aanmelden voor het gratis webinar kan hier.

Recyclen

Metalen gevel- en daksystemen, zoals dak- en wandplaten en sandwichpanelen, zijn in overgrote meerderheid van voorgelakte staal- of aluminiumplaat. Deze metalen zijn bijzonder goed te recyclen, namelijk zo goed als 100%. Bovendien krijgt de plaat al in de productielijn een dunne, maar effectieve, beschermende zink- (in het geval van staal) en verflaag (bij staal én aluminium). Met een lange levensduur tot gevolg.

Circulair bouwen

Hogere niveaus van circulariteit zijn ook te bereiken met verschillende vormen van hergebruik (Het Groene Brein). Bouwelementen al een tweede of derde leven geven voordat ze gerecycled worden, is namelijk nóg duurzamer. Daarbij spelen reparatie en onderhoud een rol, maar ook losmaakbaarheid en het geven van een nieuwe toepassing. Dit webinar belicht alle facetten van circulariteit.

Webinar

Het webinar van 23 april begint om 13.00 tot 14.00 uur en is een vervolg op het webinar Voorgelakte metaalplaat voor daken en gevels eind december 2020. Daar werden veel vragen over duurzaam bouwen, circulariteit en hergebruik gesteld. Een aantal van deze vragen wordt in dit webinar beantwoord.

Bekijk hier het webinar uit december 2020 terug

Foto: Bedrijfsgebouw Fokker 7, Oudemeer (Schiphol)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.