Grenzen verkennen op CityLiv 2017

Evenementen

Grenzen verkennen op CityLiv 2017

Door: Petra Starink | 15-08-2017

Het thema van CityLiv 2017 is grenzen. CityLiv, het jaarlijks kunst en cultuurevent in de voormalige Heerlense stadsgalerij is een ontdekkingsreis voor publiek en ontwerpers, en vormt een bruisende broedplaats voor nieuwe zienswijzen, talentontwikkeling en bewustwording.  Van 19 t/m 27 augustus én 14 en 15 september zorgen designers voor onverwachte verwondering en beleving.

Thema grenzen

Dit jaar staat CityLiv in het thema van Grenzen. Is de grens een beperking, een verbinding of juist een uitdaging? Elk kunstobject is een unieke vertaling van het thema, gepresenteerd op een interactieve manier.

Hergebruikt sloopmateriaal

CityLiv daagde designers en kunstenaars via de jaarlijkse open oproep uit te ontwerpen en experimenteren met hergebruikt (sloop)materiaal als basis. Alle geselecteerde ontwerpers laten op een unieke én interactieve wijze zien wat de mogelijkheden zijn wanneer je anders omgaat met materialen.

Opkomend talent

Met deze 4e editie maakt CityLiv dit jaar de vertaalslag van een tijdelijke expositie naar een permanente kweekvijver voor opkomend talent en nieuwe materiaaltoepassingen. In samenwerking met de Provincie Limburg zullen na afloop van de expositie 2 ontwerpers worden geselecteerd om een creatief coachingstraject aan te gaan voor één jaar, waarbij wordt ingezet op de doorontwikkeling naar een concreet product of dienst. De resultaten van dit onderzoeks- en realisatieproces zullen worden gepresenteerd tijdens CityLiv 2018.

CityLiv 2017

CityLiv 2017 vindt plaats van 19 t/m 27 augustus en 14 & 15 september
Open: Dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur
Adres: Raadhuisplein 19, Heerlen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.