Collectiegebouw MVRDV te zien

Evenementen

Collectiegebouw MVRDV te zien

Door: Petra Starink | 15-07-2015

Het besluit door de gemeenteraad over het Collectiegebouw in Rotterdam is uitgesteld tot na de zomervakantie, maar tot die tijd is het ontwerp van MVRDV te zien in het Museum Boijmans Van Beuningen. Dor middel van foto’s en video’s krijg de bezoeker een indruk van het gebouw waar straks 70.000 kunstschatten te zien zijn. Tevens is er te zien wat zich achter de schermen afspeelt van het museum. Van live restauratie tot het transport van de kunstwerken.

Atrium

Het geplande Collectiegebouw van MVRDV is bijzonder. Het gebouw krijgt een ronde komvorm en wordt bekleed met spiegelend materiaal en is volledig voor het publiek toegankelijk. Het groene dakpark met restaurant is gratis toegankelijk, ook als de rest van het gebouw gesloten is. Vanuit de lift krijgt het publiek zicht op de kunstcollectie. Bezoekers die een kijkje achter de schermen willen nemen, kunnen het atrium, een 32 meter hoge hal waarop de verdiepingen uitkomen en waar duizenden kunstwerken permanent te zien zijn, de educatieve ruimte, de tentoonstellingsruimten en het expertisecentrum bezoeken. De collectiedepots zijn vanuit het atrium door vensters te bekijken. Met een gids kan men de kluizen in.

Initiatief

Initiatiefnemers van het Collectiegebouw zijn Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen. Het Collectiegebouw moet in het Museumpark komen.

Lees ook op Architectuur.nl:
Vijf architectenbureaus voor Collectiegebouw
Opdracht Collectiegebouw voor MVRDV

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.