ComfoZone: Zehnder komt met zoneregeling

ComfoZone: Zehnder komt met zoneregeling

Evenementen
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-11-2019

Een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt steeds belangrijker, zeker met alle recente ontwikkelingen rond energiezuinig en luchtdicht bouwen. Een gezoneerd en vraaggestuurd balansventilatiesysteem kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Op 28 november presenteert Eisma Bouwmedia een gratis webinar over zonering in een ventilatiesysteem. Aanmelden voor dit gratis webinar kan hier.

Ventilatiesysteem met zoneregeling

Ventilatieproducent Zehnder brengt een ventilatiesysteem op de markt met zoneregeling. ComfoZone ligt vanaf februari in de schappen. Zonering in een ventilatiesysteem betekent dat twee zones (slaapzone en woonzone) onafhankelijk van elkaar kunnen worden geventileerd, op basis van CO2-concentraties. Wanneer de CO2-concentratie hoger is dan de ingestelde streefwaarde voor de betreffende zone, wordt de ventilatie in die zone verhoogd. Eerder was al duidelijk dat Zehnder werkte aan zoneregeling: nieuw is dat nu de naam bekend wordt – ComfoZone – en de precieze introductiedatum.

ComfoZone

ComfoZone bestaat tenminste uit een wtw-unit, twee kleppen waarmee de verdeling tussen woon- en slaapzone wordt beïnvloed, een regelunit, een CO2-sensor in de woonzone en een CO2-sensor in de slaapzone. De kleppen zijn leverbaar in Ø125mm en Ø160mm.

Optioneel kunnen vier extra CO2-sensoren worden aangesloten, die naar wens kunnen worden toegewezen aan de woonzone of aan de slaapzone. De sensoren zijn bedrade uitvoeringen, omdat draadloze varianten problemen kunnen geven met de verbinding.

Als je met een ventilatiesysteem in staat bent om te zoneren, mag je gebruik maken van de 70%-regel. Die houdt in dat je dan slechts 70% van de totale ventilatiebehoefte van de woning gelijktijdig hoeft te realiseren. Dit heeft als resultaat dat je, afhankelijk van de situatie, met een kleinere ventilatieunit toe kan, en kleinere kanaaldiameters.

Pakket standaard aanbieden

Zehnder gaat het pakket standaard aanbieden met de ComfoAir E, maar zonering met de ComfoAir Q is ook mogelijk. Dan komt er wel een klein kastje – de option box – bij.

Op het webinar op 28 november krijgt de kijker inzicht in:

  • Nieuw) beleid rond comfortabel en energiezuinig ventileren.
  • De voordelen van de 70%-regel in het Bouwbesluit (art 3.29 lid 5) voor een woning met meerdere verblijfsgebieden.
  • De techniek van een gezoneerd systeem.
  • De techniek van sensoren (CO2, vocht, geurtjes) en vraagsturing.
  • Comfortbeleving van bewoners bij woningen met meerdere ventilatiezones.

Het webinar is bedoeld voor adviseurs, opdrachtgevers en bouwpartijen die in hun vak te maken krijgen met de techniek en de prestaties van ventilatiesystemen. Maar ook voor eigenaren en medewerkers van installatiebedrijven die ventilatiesystemen offreren, verkopen, installeren, onderhouden en beheren.

Aanmelden voor dit gratis webinar kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.