Dialoog compositie en materiaal

Evenementen

Dialoog compositie en materiaal

Door: Petra Starink | 14-11-2016

In Compositie en Materiaal het derde luik van de Frankfurt Dialogen, gaan Nederlandse en Vlaamse architecten op 24 november met elkaar in gesprek over de invloed van materiaalgebruik op de compositie en de gelaagdheid van een ontwerp. Wat opvalt is de uitgekiende precisie waarmee architecten aan beide zijden van de grens exterieur en interieur vormgeven. Zijn er nog gelijkenissen en waar liggen de verschillen?

Vakmanschap en maatwerk

Naar aanleiding van de tentoonstelling MAATWERK MASSARBEIT. Architektur aus Flandern und den Niederlanden in Frankfurt organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, het Nieuwe Instituut en het Deutsches Architekturmuseum de debattenreeks Frankfurt Dialogen. Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hun gedeelde opvattingen over vakmanschap, maatwerk en ruimtelijke kwaliteit ondanks de verschillende culturele en historische condities

Dialoog 3: Compositie & Materiaal

Op deze avond staan de meest in het oog springende kenmerken van een nieuwe stroming; de verfijnde en zorgvuldige compositie en materialisering van de architectuur centraal. Bijzondere aandacht voor typologische rijkdom en het ontwerpen daaraan. En over hoe materiaalgebruik zorgt voor een gelaagdheid waarin contrasten en details worden versterkt of welhaast wegvallen.

Sprekers op deze avond zijn : Geert Somers – ONO (BE), Marjolein van Eig – BureauvanEig (NL), Job Floris – Monadnock (NL),  Daniel Rosbottom (UK).

Datum: 24 november, 20.00 uur
Adres: Grand Café deSingel, J.van Rijswijcklaan 155, Antwerpen
De toegang is gratis.
Meer info via www.vai.be

Roxy Kitchen van Maarten van Severen. Foto: Stijnbollaert

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.