Dag van de Stadsrand

Dag van de Stadsrand

Evenementen
Door: Petra Starink | 16-11-2020

In de ontwerpstudie ‘Het stadsranden-lab’ zijn vijf multidisciplinaire ontwerpteams op zoek gegaan naar nieuwe typologieën voor de stadsranden. Op de ‘Dag van de Stadsrand’ op 20 november worden de resultaten van de studie online gepresenteerd en besproken vanuit Pakhuis de Zwijger.

Stadsrand versterken

In een programma van vijf uur wordt de stadsrand als grens en als ontwerpopgave besproken. Wat is nou eigenlijk een stadsrand? Hoe kunnen we de kwaliteiten van het omliggende landschap gebruiken om de stadsranden te versterken? In thematische blokken van elk 1 uur wordt de toekomst van de stadsrand uiteen gezet.

Programma Dag van de Stadsrand

De Dag van de Stadsrand begint om 12.00 en bestaat uit vijf direct op elkaar volgende livecasts, die te volgen zijn via ZOOM en website en facebook van Pakhuis de Zwijger. Reserveren is niet noodzakelijk.

Het programma met de livecasts:
12.00 – 13.00 Het stadsranden lab
13.00 – 14.00 Context en experimenteerruimte
14.00 – 15.00 Do It Yourself Stadsrand
15.00 – 16.00 Verdichten en vergroenen
16.00 – 17.00 Endless Amsterdam

Gezamenlijk initiatief

De ontwerpstudie is een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek en ARCAM en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam en mede gefinancierd uit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) van het ministerie van Economische Zaken, en de Eesteren Fluck van Lohuizen Stichting. De Hogeschool van Amsterdam, de Academie van Bouwkunst Amsterdam en de Hogeschool Utrecht werken mee als kennispartners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.