De kleuren van het RembrandtLAB

Evenementen

De kleuren van het RembrandtLAB

Door: Petra Starink | 22-05-2017

In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam vindt op 14 juni het gratis symposium ‘De Kleuren Van’ plaats. Aanleiding is het RembrandtLAB, een vernieuwend onderzoek naar kleur, waarin het kleurgebruik van Rembrandt vertaald wordt van de 17e naar de 21e eeuw door hedendaagse ontwerpers. De keynote wordt verzorgd door Hella Jongerius, winnaar van de Sikkens Prize geeft. Zij geeft inzicht in haar tienjarig kleuronderzoek voor industriële bedrijven als KLM en Vitra.

In het programma staat vernieuwend en divers kleurgebruik centraal, waarin heden en verleden met elkaar worden verbonden. Conservatoren Petria Noble (Rijksmuseum) en David de Witt (Rembrandthuis)  analyseren het unieke kleurgebruik van Rembrandt, waarbij ze nieuwe wetenschappelijke inzichten introduceren.

Maarten Kolk & Guus Kusters

Het rijke kleurpalet van Rembrandt wordt aan het heden verbonden door ‘de kleuren van’ van creatieven uit diverse disciplines. Het ontwerpduo Maarten Kolk & Guus Kusters presenteert hun keramiekcollectie gebaseerd op de kleuren van Rembrandt. Couturier Karim Adduchi heeft speciaal voor deze gelegenheid een modepresentatie gemaakt en het internationale kunstplatform Favela Painting beschrijft de totstandkoming van de architectonische straatkunst in Brazilië en de VS. Fotograaf Elspeth Diederix vertelt over The Miracle Garden, haar stadstuin waarin ze met camera de bloei van uiteenlopende flora vastlegt.

RembrandtLAB

In het kader van het RembrandtLAB werden grondstoffen, kleuropbouw en recepturen van Rembrandt door Studio Maarten Kolk & Guus Kusters een jaar lang nauwkeurig onderzocht, ontleed en opnieuw opgebouwd met behulp van alternatieve materialen, technieken en dragers. Kleur- en pigmentgebruik, de grondstoffen, recepturen en kleurbeleving zijn ontleed aan de hand van enkele schilderijen van Rembrandt en vertaald naar hedendaagse dragers, materialen en technieken.

Het symposium ‘De Kleuren Van’ wordt gehost door Jeroen Junte.
17 juni 2017.Pakhuis De Zwijger Amsterdam
15.30 – 19.00
Aanmelden via Pakhuis De Zwijger

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.