De (on) zin van NOM- renovaties

Evenementen

De (on) zin van NOM- renovaties

Door: Petra Starink | 11-11-2019

Eisma Bouwmedia houdt op 21 november in samenwerking met Kingspan Unidek het gratis webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’. Woningen in één keer renoveren naar Nul op de Meter blijkt in de praktijk financieel vaak niet haalbaar. Met een goede aanpak is dat ook niet nodig en kan een renovatie prima in meerdere stappen gebeuren. De tussenstappen moeten dan wel zogenaamde ‘no-regret’-maatregelen zijn: maatregelen die passen in het eindplaatje van de energie neutrale woning en die niet bij een latere stap weer over hoeven te worden gedaan.

Webinar over (on)zin van NOM-renovaties

In het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ nemen drie deskundige sprekers de verschillende mogelijkheden voor energie neutrale renovaties onder de loep. Zij gaan in op welke tussenstappen mogelijk zijn en wat per stap de aandachtspunten, de kosten en te verwachten prestaties zijn. 

Energiedragers van de toekomst

Adviseur Chiel Boonstra van Trecodome deelt in het webinar zijn ruime ervaringen met NOM-renovaties en de aandachtspunten en keuzes daarin. Boonstra heeft samen met Kingspan Unidek een stappenplan uitgewerkt voor een fasegewijze aanpak. Hij zal ook ingaan op de energiedragers van de toekomst, want heeft die gasleiding geen tweede leven?

Ervaringen met renovaties

Jan Leistra, manager vastgoed van woningcorporatie Wold en Waard, vertelt over de ervaringen die deze corporatie heeft opgedaan met NOM-renovaties en met stapsgewijze renovatie.

Uitvoering energie neutrale renovaties

Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen en van Prefab Fabriek Culemborg, gaat in op de uitvoering van energie neutrale renovaties en de specifieke aandachtspunten van een stapsgewijze aanpak.

Het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ vindt plaats op donderdag 21 november van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Inschrijven kan hier. Presentatie van het webinar is in handen van Henk Wind.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.